"Eventmanager - Hoe ik het doe"


Het is dan toch zover, mijn eerste blog. 

Eerst dacht ik "laat ik het maar niet doen, want creatief en leuk schrijven is niet echt mijn ding." Echter vind ik het wel belangrijk dat jullie weten waar ik mee bezig ben. 

 

Eventmanager; de definitie van; Een eventmanager is iemand die verantwoordelijk is voor de organisatie en uitvoering van evenementen, bijvoorbeeld beurzen, congressen, conferenties en festivals.

 

Waar ben ik mee bezig?

mijn werkveld zit in de sport- en voedingsbranche! 

Voor organisaties zoals Stichting International Cycling Events, Emolife Events, GrainLabs, SQM Time, Stichting Duursport Valkenburg, e.a. neem ik de taak op mij, zoals ik ook "onze' eigen sport events zou organiseren.

Dit betekent met veel passie, enthousiasme en gekeken naar de wens van de deelnemers die gewoon een geweldige sportieve dag willen beleven.

 

Beleving is dan ook "the KEY-ingredient" als je het mij vraagt. De wensen van de opdrachtgever en de beleving van de deelnemers samen voegen in een mooi evenement. De beste parcoursen, voeding, sfeer, speaker en muziek maken het event tot een succes. En niet te vergeten de vrijwilligers die lange dagen klaar staan voor iedere deelnemer.

Meestal organiseer ik het gehele aankomst evenement van en voor de deelnemers, van a tot z. (Tour for Life of The Ride zijn hier voorbeelden van)

Soms coördineer ik alleen een bepaald aspect van het event, bijvoorbeeld het inschrijfbureau waarbij alle deelnemers hun startnummers komen ophalen voorafgaand aan hun start of de tijdwaarneming die ervoor zorgt dat iedere deelnemer weet hoe snel hij/ zij gelopen heeft. 

 

 

Food projects( voor bijvoorbeeld GrainLabs) zijn weer anders, hierbij draait het om de overdracht van de informatie aan de gasten. Welke doelgroep is het, wat willen wij weten en wat willen zij proeven? Hoe kan ik deze mensen een mooie dag bezorgen met alleen nuttige informatie. Op welke manier zullen zij dan vervolgens het product/ dienst/ bedrijf herinneren en verdere verkopen bij hen afnemen? 

 

De voorbereidingen voor het volgende sport event  zijn al in volle gang, Cauberg Trail 2020, Cave Edition in Valkenburg aan de Geul. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0