"A Ride within The Ride"


Ik wil jullie meenemen in het wereldje van sport evenementen, beleving en fietsen. 

Iedereen wil een mooi evenement neerzetten voor zijn deelnemers.

 

The Ride is een meerdaags evenement waarbij alle helden van Italië naar Cauberg in Valkenburg fietsen. 

Zij rijden de heroïsche route van de Stelvio naar de Cauberg. Fietsen met fietsvrienden, collega’s of solo in acht prachtige etappes, door acht landen ruim 1.300 km en 17.000 hm. Wie wil dit nu niet?

 

Mijn eigen ‘ride’  begon toen Carlo erachter kwam dat ik zelfstandig ondernemer was en hij op zoek was naar een eventmanager die het aankomst evenement van The Ride kon coördineren. 

 

Volmondig zei ik ja, geen idee hoeveel werk het was, wat de opbrengsten zouden zijn. Het enige dat ik wist was dat het een wielerevenement zou zijn met de finish boven aan de Cauberg en ik dit moest coördineren! 

 

Aan mij de taak om de organisatie te ontzorgen. Zij zouden immers de hele week al onderweg zijn voorafgaand aan de aankomst in valkenburg. 

 

Met enthousiasme ging ik aan de slag. 

  • Welke locatie? 
  • Wat was hier allemaal aan faciliteiten nodig? 
  • Welke sfeer en beleving moesten we creëren en welke uitstraling wilden we hebben? 
  • Hoe was de catering geregeld en de muziek? 
  • Hoeveel deelnemers deden er mee en wat was de tijdsplanning?

Heel wat telefoontjes, mailtjes, vragen en organisatorische skills verder was ik zeker ervan dat het een mooi finish evenement zou worden. 

Ik moet zeggen dat ik best nerveus was om de eerste keer dit evenement te produceren. Had ik wel aan alles gedacht? Wat zou er mis kunnen gaan en hoe zou ik het oplossen? 

Mijn perfectionisme kicked in. Alles dubbel checken maar ik en mijn draaiboek waren er klaar voor. 

 

De dag van het evenement was ik al vroeg wakker terwijl we eigenlijk met zoveel vrijwilligers zouden zijn dat het niet nodig was om midden in de nacht aan de slag te gaan. 

Al mijn collega’s en vrijwilligers waren natuurlijk al een hele week onderweg met alle deelnemers en liepen op het einde. Ik zou ervoor zorgen dat alles soepel verliep en zij niet veel meer hoefde te doen.

 

Alle deelnemers werden binnen gehaald met vermelding van naam of teamnaam en voorzien van medailles. Alle familie en vrienden stonden de deelnemers op te wachten. Het was een mooie dag, lekker weer en de sfeer was fantastisch. De reacties van de deelnemers en het publiek waren super. Zelfs een huwelijksaanzoek werd met alle aandacht verzorgd. 

Het was een mooie finish boven aan de Cauberg in de Valkenburg. 

 

Mijn eigen doel had ik bereikt. Een goed evenement produceren met passie en sfeer waarbij iedereen het naar zijn zin zou hebben. Aan alles was gedacht en ik kijk met grote trots terug naar deze dag.

 

De voorbereidingen voor The Ride 2020 worden al langzaam in gang gezet en, ja, ik zal de productie van dit evenement wederom coördineren.

 

Deze blog kan ik schrijven met dank aan Stichting International Cycling Events en vooral Carlo van Nistelrooy die mij deze kans heeft geboden. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0