"Een partnership tussen extra virgine olijfolie & sport".


In 2017 hebben Cecile en ik elkaar leren kennen tijdens een bijeenkomst bij de Bisschopsmolen. Ik was toen net werkzaam voor Frank van Eerd en GrainLabs en Cecile voor haar eigen bedrijf Saborpuro, pure smaak en Finca Duernas. 

 

Al snel hadden we elkaar gevonden. Allebei nieuwsgierig naar elkaars kunnen, ervaringen en ideeën. Enthousiast over voeding, olijfolie, sport en evenementen.  “Ik wist niet dat extra virgine olijfolie zo’n impact kan hebben op je lichaam” dacht ik.

 

Intrige naar extra virgine olijfolie

Doordat ik zelf altijd bezig ben met het zoeken naar de juiste voeding, voor mijzelf maar ook voor GrainLabs en partners, wilde ik meer weten over de extra virgine olijfolie waar Cecile altijd vol smaak over vertelde. 

 

Uiteindelijk vond ik de tijd Cecile te bezoeken en een mooie trip naar Cordoba te maken. Een meerdaagse trip met mooie uitstapjes, lekker eten en natuurlijk een bezoek aan de natuur en het landgoed van Finca Duernas. 

 

In Cordoba hebben we verschillende plekken bezocht waar we konden genieten van de Spaanse delicatessen. Overal mochten we wat proeven en kregen we uitleg van Cecile over het product. 

 

Het mooiste was natuurlijk het bezoek aan Finca Duernas. Wat een enorm landgoed en mooi verhaal over de gebruiken en historie van Finca Duernas. Het was vroeger een dorp waar de werknemers en hun familie op het landgoed woonden. Zeer interessant om allemaal te horen. 

De proeverij was zeer interessant. Welke olijfolie was wat, waar smaken ze naar en wat zijn de voordelen. 

Het was een geweldige dag. Ik wil niet meer verklappen omdat ik vind dat iedereen een keer zo’n trip moet maken. 

Meer weten...

 

What's in it for us?

De voedingswaarden liegen er niet om, evenmin als de keurmerken die Finca Duernas heeft behaald in de afgelopen jaren. Door alle onderzoeken die Cecile heeft gedaan kon zij wel een boek schrijven over alle bevindingen, historie van deze extra virgine olijfolie. 

Dit heeft zij ondertussen ook gedaan. Als je meer wil weten over de olijfolie en wat de voordelen voor jou kunnen zijn is dit een zeer geschikt boek. 

 

Niet alleen wielrenners profiteren van de extra virgine olijfolie. Tijdens de events die ik ondertussen hebben georganiseerd genieten deelnemers en gasten ook van de extra virgine olijfolie. De trailrunners die hebben deelgenomen aan de Cauberg Trail konden deze winnen. 

De gasten van Bakery Society, tijdens het congres bij Brightland Campus Greenport Venlo, kregen uitleg van Cecile en konden de extra virgine olijfolie proeven. Niet te vergeten dat de producten van de bisschopsmolen en GrainLabs alleen maar worden geproduceerd met deze extra virgine olijfolie. 

 

Samen hebben Cecile en ik ondertussen enkele events mogen vullen met onze expertises. Niks is toch mooier dan beide je passie kunnen vertolken in een event gebaseerd op sport en voeding. 

 

En uit betrouwbare bron weet ik dat er weer meer aan komt… Maar daarvoor zullen jullie Cecile zelf in de gaten moeten houden. 

 

Wil je meer weten kijken dan ook eens op de websites van Cecile van Berkum. 

Saborpuro, pure smaak

Finca Duernas NL


Reactie schrijven

Commentaren: 0